Foto van stalmuur en hooizolderOns bedrijf:

Pensionstal Pronk is een echt familiebedrijf, waar naast onze tachtig zwartbonte melkkoeien, al sinds 1988 paarden vertoeven.
Het bedrijf is eigendom van Hans en Ada Pronk en hun kinderen. Samen met hun medewerkers proberen ze het iedereen zoveel mogelijk naar het zin te maken
Door de al jarenlange ervaring met koeien, paarden en grasland beheer is er een goede kennis en inzicht niveau opgebouwd, waardoor er goede service en kwaliteit geboden kan worden aan u en uw paard.

Geschiedenis

De boerderij bestaat ruim 100 jaar.Het bedrijf is altijd al een melkveehouderij geweest.
In 1988 werden de koeien gehuisvest in de nieuwe ligboxenstal. In de oude vrijkomende koeienstal (binnenstal), werden de eerste paardenboxen gebouwd. Later kwamen daar andere stallen bij.
Rond 1999 werd er begonnen met de vervanging van de overige oude stallen. Nog weer later in 2001 werden de laatste vier nieuwe stallen gerealiseerd.
In totaal beschikken we nu over 45 boxen.
Onze laatste aanwinsten is de in december 2016 geplaatste stapmolen, in 2017 nieuwe boxen in gang B en de in 2018 opgeleverde exta Paddocks.

Foto van grazend paardBedrijfs filosofie

Onze bedrijfsfilosofie is er op gericht om aan u en aan uw paard een goede accommodatie te bieden, waar op een prettige en gemoedelijke manier met mensen en dieren wordt omgegaan. Het welzijn van uw paard staat voorop. We zijn ons er goed van bewust dat “uw kind” bij ons op stal staat.
Zo staan rust en regelmaat hoog in het vaandel. Dit betekent voor Uw paard dat er op vaste tijden gevoerd wordt, er een strak paddockschema aanwezig is en dat de paarden voldoende nachtrust krijgen. Ons bedrijf moet zowel voor de sport als recreatieruiter een welkom thuis zijn!
Professionalisering is voor ons een uitdaging, maar mag nooit ten koste gaan van de gezelligheid en het plezier.

Ook is ons bedrijf een kringloop bedrijf: we scheiden ons afval, verwerken alle paardenmest op ons eigen land en hebben ons beleid gericht op duurzaamheid.  Bijv. ledverlichting en warmte terug winning.